Zou je graag je leven eens willen aanpassen? En een nieuwe start geven?

Dan wil ik je graag daarbij helpen.

voedingsdeskundige coachVoedingsdeskundige

Wat doet een voedingsdeskundige? Hij/zij begeleidt je opdat je op een goede manier je streefgewicht bereikt. Dat kan door afvallen, maar ook door aankomen.

Het valt helemaal niet mee als je op eigen houtje je gewenste gewicht wilt bereiken. Waarschijnlijk heb je het al een of meerdere malen geprobeerd. Maar helaas na verloop van tijd weer teruggevallen. Omdat je veel weer volgens je oude patroon doet.

Een gezond gewicht krijgen betekent dat je je patronen moet doorbreken. Je eetpatroon, maar ook andere. En dit vergt erg veel energie, zeker als je dit helemaal alleen probeert te doen.

Voedingsdeskundige

Een voedingsdeskundige kan hierbij een grote steun zijn en je veel inzichten geven. Maar ook anderen kunnen je helpen als je eenmaal op je gewenste gewicht zit en dat zo probeert te houden.

Als voedingsdeskundige wil ik je graag helpen op je reis naar je streefgewicht. Samen gaan we kijken wat voor jou de beste manier is om af te vallen of aan te komen. Omdat er nu eenmaal heel wat mogelijkheden zijn. Ik promoot geen dieet of product, dus bij mij is alles mogelijk. Ik heb geen enkel belang in een specifieke methode of speciale voeding. Het gaat er juist om dat we samen uitzoeken wat bij jou het beste aansluit.

Voeding

Bij afvallen of aankomen is vanzelfsprekend de voeding erg belangrijk. Erg veel informatie vind je op de website van het Voedingscentrum. Met allerlei tips. Je kunt hier inloggen en van alles invullen.

Hiermee houd je goed bij hoeveel energie in de vorm van voedsel je opeet. Je kunt heel veel invullen en bijhouden, maar zonder hulp van iemand anders (bijvoorbeeld een gewichtsconsulent) is het moeilijk je streefgewicht te halen en nog moeilijker er ook op te blijven.

Leefpatroon

Wat ook erg belangrijk is is hoe je leeft. Het is bij over- en ondergewicht meestal niet alleen de schuld van de voeding. Vaak komt er meer bij kijken. En hierbij helpt nog meer dat je hulp van anderen krijgt.

Voldoende bewegen is hierbij belangrijk. Wat mijn man vaak zegt: “Wil je afvallen, verkoop dan gewoon je auto en zoek andere oplossingen.”

In principe is dit een goed idee, maar het uitvoeren vereist heel wat. Misschien zeg je ook wel dat dit niet kan. Vanwege van alles en nog wat en misschien vanwege je werk. Maar kan dit echt niet? Kan je niet zonder auto? Omdat … Dan heb je vaak wel een probleem.

Coaching

Dat je te veel eet heeft misschien wel een andere onderliggende oorzaak. Dan kunnen we die samen onderzoeken met counseling en coaching. Dit valt misschien wel buiten het normale werkgebied van een voedingsdeskundige, maar het kan wel heel belangrijk zijn om op je streefgewicht te komen.

Misschien heb je onverwerkte ervaringen die je last blijven bezorgen. Waardoor je veel meer gaat eten dan je echt nodig hebt. Het helpt al een heel stuk als je inziet dat je problemen hebt met bepaalde gebeurtenissen die in je leven hebben plaatsgevonden. En dat je hierdoor te veel eet.

Samen kunnen we hier een oplossing voor vinden, zodat je je veel beter gaat voelen. En hierdoor weer op een andere manier met eten omgaat. Dit kost wel even wat tijd en het is vaak best wel zwaar. Maar na afloop zal je je hierdoor een stuk opgeknapt voelen. En een beter figuur gaan krijgen.

Samen komen we er wel uit…