mijn europaMijn Europa is een confederatie en een bonte schakering van volken met hun eigen cultuur en taal. Met eigen grenzen en eigen valuta.

Mijn Europa

Geen enkel volk is gelijk en allemaal hebben ze een rijke geschiedenis achter de rug. Vaak zijn de volken er zelf ook trots op.

Net als ieder mens heeft elk volk een eigen identiteit. Een Belg is geen Nederlander en een Nederlander is echt weer anders dan een Duitser.

Vakantie

In mijn Europa is op vakantie gaan een heel avontuur. Elk land is immers weer anders. Overal is wel iets te beleven. Hierom komen er ook veel toeristen op bezoek. Zowel in ons eigen land als in de andere landen.

Trek je graag naar de zon, dan is daar plaats genoeg voor in het zuiden. Wil je kou en naar de poolcirkel, dan ga je naar het noorden. Er is een enorme diversiteit en een enorm aanbod. Cultuur, dat kun je vinden overal om je heen. In elk land struikel je er bijna over.

Jong en dynamisch

Mijn Europa is jong en dynamisch. We vermoorden niet meer onze eigen kinderen omdat ze toch maar een “klompje vlees” zijn. Om wat voor goede reden dan ook. Nee, we laten onze ongeboren kinderen leven, zij zijn onze toekomst. 

Ieder kind mag er zijn, of het nu een “Downie” is of niet. Jongen of meisje, kans op een mogelijke ziekte van zoveel procent of niet. Nee, iedereen mag er zijn en krijgt dan ook een kans. Als we oud zijn zorgen zij dat alles betaald kan worden.

Dan is en blijft mijn Europa jong en dynamisch!

Grenzen

Europa heeft grenzen, net als ieder land afzonderlijk. Die zeggen, je bent nu hier en daarachter wonen en leven andere mensen. Bijna altijd met een andere taal en andere gebruiken, een andere overheid en andere regels, normen en waarden.

Mensen van buiten Europa mogen hier niet zomaar aankloppen en komen wonen. Van onze sociale en andere stelsels gebruikmaken en in onze huizen wonen. Alleen echte vluchtelingen kunnen in een land aankloppen, maar de rest komt er niet in. 

Het lijkt op het ogenblik of onze regeringen zich alleen inzetten om mensen van buiten Europa, die hier niet te maken hebben. Onze eigen bevolking wordt genegeerd. Steeds meer eigen inwoners verarmen en moeten in mensonwaardige omstandigheden in leven zien te blijven. Terwijl de overheden blijven verkondigen dat alles zo goed gaat. (Ja, voor een klein groepje en voor de vluchtelingen die meteen een eigen huis krijgen.)

Vluchtelingen, illegalen en asielzoekers

De komende tijd worden illegalen (dat betekent tegen de wet) en uitgeprocedeerde asielzoekers Europa uitgezet. Ze worden gedwongen terug te keren naar het land van herkomst. Willen ze dat niet dan blijven ze de rest van hun leven in Groenland om dat mooie eiland op te bouwen. Denemarken krijgt hiervoor een bijdrage van elk Europees land om voor huisvesting te zorgen.

In Groenland moet iedere voormalige asielzoeker wel helpen en zijn handen uit de mouwen steken en zich inzetten voor dit eiland om er iets moois van te maken. Mensen die daar mogen wonen boffen bij de klimaatverandering, Groenland wordt steeds warmer. Lang geleden was Groenland ook veel warmer, vandaar de naam.

Mensen met een dubbel paspoort raken het paspoort kwijt van het Europese land waarin ze wonen. Daarna worden ze Europa uitgezet of krijgen een enkele reis naar Groenland.

Op den duur wordt de verhouding tussen allochtonen en autochtonen steeds beter. En zal de bevolking steeds Europeser worden.

De stromen van mensen die Europa binnen willen komen worden steeds kleiner. Die buigen af en stromen ergens anders naartoe.

Gastarbeiders

Mensen mogen hier van buiten Europa komen werken, maar wel voor een bepaalde tijd. Daarna kan het verlengd worden, maar ze moeten altijd verplicht weer terugkeren naar hun land van herkomst.

Binnen de grenzen van Europa mogen mensen wel werken in een ander land.

Misdadigers

Iedereen die een straf moet uitzitten moet dat in Groenland doen. Dan kunnen alle gevangenissen uit de Europese landen opgeheven worden. Elke dag een vliegtuig heen en weer naar Groenland is vele malen voordeliger dan overal eigen gevangenissen beheren. Vaak zitten ze overvol en worden gevangenen weer naar huis gestuurd. 

Dit Europese gevangenisgebied moet wel afgesloten zijn van de rest van Groenland waar de ex-vluchtelingen en asielzoekers een bestaan opbouwen. De gevangenen blijven inwoner van hun Europese land van herkomst en keren na het uitzitten van hun straf weer terug naar hun eigen maatschappij.

Europese Unie

De EU had niets met Europa te maken en was een jammerlijk mislukt experiment. In veel landen erdoor gedrukt terwijl de bevolking tegen was. Gelukkig iets uit het verleden.

Overheden

De overheden en regeringen van alle Europese landen zetten zich weer in voor hun eigen bevolking. Ze geven echt om hun bevolking en zoeken het beste voor ze. Zowel voor de rijke, de arme als alles daartussenin.

Er komen weer bindende referenda over belangrijke zaken. Omdat de betaalde volksvertegenwoordigers te vaak het contact met het “volk” zijn kwijtgeraakt. 

Valuta

Ieder land heeft zijn eigen valuta. Nederland krijgt weer zijn gulden of florijn. Binnen de Europese grenzen kan heel goed worden gehandeld, daarbuiten iets moeilijker.

Sancties

De sancties tegen Rusland zijn gelukkig verleden tijd. Het heeft ons geen goed gedaan als Nederland. De toetjes van Mona waren erg in trek bij de Russen. Nu de Russen ze niet meer mogen invoeren hebben ze die niet meer nodig. Ze produceren deze lekkernij nu zelf. 

Zo is het met meer Europese producten gegaan.

De sancties zijn iets waarover men zich nu schaamt. De Navo heeft de afgelopen jaren steeds meer militairen bovenop de grenzen met Rusland gezet. Elke paar maanden kwamen er wel meer bij en er werden natuurlijk oefeningen gehouden.

Aan Russische kant was het bijna leeg. Maar de leiders van de EU landen bleven maar roepen dat Rusland agressief was. En natuurlijk deden media mee in dit koor. Vandaar de sancties. Normale inwoners hebben er nooit iets van begrepen. Gelukkig is dat tegenwoordig voorbij. 

We drijven nu steeds meer handel met onze Russen en zij met ons.

Nederland

Optimaal zouden we met vijf miljoen mensen moeten leven in ons land. Dan hebben we genoeg rust en ruimte voor ons allemaal.

Een aantal jaren geleden stelde onze regering 15 miljoen als maximum aantal inwoners van ons land. Maar toen dat werd overschreden greep ze natuurlijk niet in, zoals gewoonlijk. Nu blijft de overheid nog maar bezig steeds meer mensen ons overvolle land binnen te sleuren…

Turkije

Een piepklein stukje Turkije lag op Europees grondgebied. Als er een land is dat niets met Europa te maken heeft is dat wel Turkije. Een erg vreemde eend in de bijt die niets met Europa te maken heeft. Wel met het Midden-Oosten waarin het geografisch ligt.

Europa heeft dan ook het Europese stukje Turkije geannexeerd en onderdeel van Europa gemaakt. Netjes opgedeeld tussen Griekenland en Bulgarije.

Turkije is gelukkig nooit lid van de nu opgedoekte EU geweest. Turkije is uit de Navo gezet en nu hebben zowel Turkije als Europa zeggenschap over de uiterst belangrijke toegangswegen tot de Zwarte Zee.

Buitenlandse betrekkingen

Europa heeft goede betrekkingen met de de Verenigde Staten, Canada, Rusland, Israël, Zuid-Amerika, Australië en Nieuw Zeeland.

De banden met de Verenigde Naties en zuster-organisaties zijn door alle Europese landen verbroken.

Navo

De Navo heeft zijn nut gehad, maar is nu opgedoekt, militair en politiek. Ervoor in de plaats is een Europese troepenmacht gekomen die alleen bestaat uit militairen uit de Europese landen, waaronder natuurlijk een deel Russen.

Werk en Inkomen

Het werk en de banen zullen in hoog tempo verdwijnen, al lijkt dat er nu, anno 2018, niet op. Daarvoor in de plaats komt een basisinkomen voor iedereen. Men is dan wel verplicht hiervoor een bepaald aantal uren vrijwilligerswerk te doen. Voor iedereen op basis van wat iemands mogelijkheden zijn en natuurlijk ook het liefste wil.

Op deze manier kan iedereen zijn steentje bijdragen aan het opbouwen van zijn land en het helpen van zijn medemens. 


Reacties

Mijn Europa — Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *